top of page

HRLM

Haarlemse stadsglossy, oktober 2015

Tatiana Lina is geboren in Novosibirsk, de hoofdstad van Siberië in Rusland. Ze woont al 23 jaar in Nederland en dirigeert sinds twee jaar het Wereldkoor Haarlem. Het koor, dat bestaat uit 25 enthousiaste zangers en zangeressen van alle leeftijden, vertolkt traditionele liederen in de originele taal.

 

"We zingen in veel Slavische talen, maar grappig genoeg bijna nooit in het Russisch", zegt Tatiana. Van kinds af aan heeft zij een fascinatie voor muziek.

"Sinds ik me kan herinneren ben ik met muziek bezig. Ik heb een theaterachtergrond, maar ga dirigeren steeds leuker vinden. Ik hou van de meerstemmigheid en de harmonie in een koor. Mijn hart ligt bij de wereldmuziek, omdat hier alle muziek op gebaseerd is. Het is muziek die mensen écht nodig hebben. Ik ben net in Afrika geweest en daar zingen de mensen niet zoals hier één keer in de week bij een koor, maar elke dag.

Het is echt prachtig om te zien wat muziek met mensen doet. Muziek maken zet mensen in beweging. Het geeft niet alleen plezier, maar brengt ook rust".

bottom of page