top of page

TATIANA LINA

Sinds oktober 2013 staat Wereldkoor Haarlem onder leiding van dirigente Tatiana Lina. Met haar bevlogenheid en liefde voor wereldmuziek is Tatiana de dirigente waar Wereldkoor Haarlem naar op zoek was.

 

Geboren in Novosibirsk, studeerde ze acteren en dirigeren aan de universiteit van Sint Petersburg. In 1992 kwam ze naar Amsterdam voor een theaterproductie en bleef. Naast een bloeiende acteercarrière heeft ze inmiddels ook haar sporen op het gebied van wereldmuziek ruimschoots verdiend.

 

Zo schreef ze speciaal voor haar acapellakwartet Rusalki talloze wereldmuziekarrangementen. Ook voor Wereldkoor Haarlem arrangeert en interpreteert ze wereldliederen, waarbij ze altijd zoekt naar de ziel van een land én van het lied. Dat maakt haar interpretaties krachtig en origineel. En dat past heel goed bij Wereldkoor Haarlem.

Haarlemse stadsglossy HRLM schreef een artikel over Tatiana Lina. Naast Wereldkoor Haarlem leidt Tatiana ook vocal group Angels en geeft zij het hele jaar door  workshops met verschillende thema's. Lees daarover meer op haar eigen site

bottom of page