top of page

ADEMSTEUN BENEFIETCONCERT HAARLEM

ademstun start
ademsteun_concert_flyer.png
Lieve mensen,

Ademsteun Haarlem was een gróót succes! De Groenmarktkerk zat zo lekker vol, het programma was zo divers, en prachtig.

Nogmaals veel dank voor Sonar, Haarlem Voices, Haarlems studentenkoor, Gadjo Orkestra, Wereldkoor Haarlem en natuurlijk het Quadriga Quartet voor deze heerlijke avond.
En hoera voor de Groenmarktkerk waar we mochten zingen!
 

€ 4.500

Duizend maal dank voor uw komst en uw zeer gulle donaties!
Ademsteun Haarlem heeft een vet bedrag opgeleverd. Tadaaaaa...
Namens Ievgen Kloptenko, Troyavolontiers en Kyiv Paramedici,

             dank dank dank!

PROGRAMMA

prgrmma
De inhoud van het programma wordt binnenkort hier bekend gemaakt.


19:00        Kerk open, inloop

19.30        Opening door Tatiana Lina en Maryana Golovchenko en Quadriga Quartet 
 
19.40        Vocal group Sonar
 
20.10        Haarlem Voices
 
20.40        Quadriga Quartet
 
21.05        Gadjo Orkestra
 
21.20        Wereldkoor Haarlem
 
21.50        Gadjo Orkestra
 
22.05        Haarlems Studentenkoor

22:30        Einde

LINE UP

Line up
Haarlem Voices is in 2006 opgericht door een aantal enthousiaste en gedreven zangers van de Haarlemse Koorschool Sint Bavo. Het ensemble streeft naar kwalitatief hoogwaardige uitvoeringen onder de bezielende leiding van Sarah Barrett. Een breed repertoire en vele samenwerkingen kenmerken Haarlem Voices. Het ensemble staat altijd open voor nieuwe initiatieven en wil met zijn muziek jong en oud inspireren!
Meer over Haarlem Voices
Haarlem Voices

Haarlem Voices

quadriga quartet.jpg
Quadriga Quartet Vier zangers en onderzoekers duiken diep in de sound van onder andere Oekraïne, Georgië, Corsica, Bulgarije en Croatië. De zang heeft verrassende harmonieën, rijke versieringen, boventonen en fascinerende intervallen. Het levert een complex vlechtwerk van stemmen op. Maryana Golovchenko, Tatiana Lina, Jan Knoppers, Richard van der Kooij. Meer over Quadriga Quartet

Muziek van Quadriga Quartet

Gadjo Orkestra speelt muziek uit de Balkan. De band brengt energie, waanzin en melancholie naar de podia. Muziek met vaak ongebruikelijke maatsoorten waar vanzelfsprekend toch op gedanst kan worden. Muziek die wisselt tussen snelle tempi en hartverscheurende ballads, tussen het tragische en het extatische, tussen humor en eros. Meer over Gadjo Orkestra
Gadjo-Orchestra---Rob-Brakel.jpg

Gadjo Orkestra

Haarlemsstudentenkoor.jpg
Het Haarlems Studenten Koor is een jong, dynamisch en kwalitatief koor met studerende/werkende leden uit Haarlem en omstreken. Het koor met klassiek repertoire staat onder leiding van Reyer Ploeg. Meer over Haarlems Studenten Koor

Het Haarlems Studentenkoor

Vocal Group Sonar is een female local group onder leiding van tenor Sven Keet. Sonar zingt 4-, 5- of 6-stemmige a capella popnummers. Hoe meerstemmiger hoe beter! In november 2019 wonnen ze bij het landelijke festival Balk Top.
Meer over Vocal Group Sonar
sonar.jpg

Vocal Group Sonar

wereldkoor_haarlem.JPG

Wereldkoor Haarlem

Wereldkoor Haarlem is een gemengd koor dat originele en gearrangeerde wereldmuziek zingt. Dirigent Tatiana Lina verzamelt muziek van etnische zangers van over de hele wereld en arrangeert dat (zo min mogelijk) voor het koor. Swahili, Fins, Oekraïens, Georgisch, Bulgaars zijn zo maar wat talen waarin ze zingen. 

LOKALE HULPORGANISATIES

Hulporganisaties
De opbrengst en donaties van ADEMSTEUN gaan volledig en direct naar de volgende lokale hulporganisaties in Oekraïne. 
Ievgen Klopotenko is de Oekraïense Jamie Oliver, de sterrenkok die dagelijks honderden gratis maaltijden voor vluchtelingen verzorgt. Het enige wat vluchtelingen hoeven te doen, is naar zijn bistro in Lviv komen en menu nr.2  bestellen. De financiering voor dit project komt uit Klopotenko's eigen vermogen en donaties.
troyavolontiers.jpg
TROYAVolontiers  is het Verenigd Vrijwilligers hoofdkwartier van Troieschyna (een grote wijk in Kyiv). Troyavolontiers zet zich in voor mensen in moeilijke levensomstandigheden: ouderen, mensen met een handicap, mensen die gedwongen werden hun huis te verlaten in Troieschyna.

Ze bakken brood en kopen en brengen producten voor de vluchtelingen en voor de inwoners van Troyeschina. Verder kopen en brengen ze medicijnen rond en delen actuele informatie. Ook brengen ze de bewoners van de buurt in contact met elkaar voor wederzijdse hulp. Er is urgente steun nodig voor aankoop van benzine, medicijnen en voedsel. 
Facebookpagina van Troyavolontiers
Kyiv Paramedici is een medische afdeling van het Oekraïense leger dat medicijnen, zuurstof en medische hulp en goederen verleent in Kyiv aan iedereen die het nodig heeft.
kyiv medici
veiling

VEILING

DeTraan_WaltervanSchagen_benefiet.png

De Traan
 

Opgedragen aan de slachtoffers van de oorlog.

Kunstenaar: Walter van Schagen
Materiaal: Hout, papier-machee, acryl en doek.

Afmetingen: 90 x 49 cm

Tijdens de avond vindt een veiling plaats van het kunstwerk 'De Traan' van kunstenaar Walter van Schagen.

Het kunstwerk staat voor in de kerk en er kan middels briefjes bij het kunstwerk op geboden worden.

De opbrengst gaat uiteraard volledig naar onze lokale hulpinstanties.

Aan het eind van de avond mag de bieder van het winnende bod het kunstwerk mee naar huis nemen. 
(Later ophalen mag natuurlijk ook)
Achtergrond

ACHTERGROND

MaryanaGolovchenko(links)_en_TatianaLina_fotograaf_HesjeAndersson.jpg

Maryana Golovchenko en Tatiana Lina (rechts)

persbericht

Oekraïense en Russische zingen samen
met Haarlemmers in benefietconcert
De Oekraïense zangeres Maryana Golovchenko en de Russische zangeres/dirigent Tatiana Lina zijn al jaren vriendinnen. Ook zingen ze al geruime tijd in Nederland samen. Hun  stemmen hebben een prachtige harmonie. Dat de oorlog hun landen lijnrecht tegenover elkaar heeft gezet is voor beiden een verschrikking. Samen zetten zij zich nu in om via zang en muziek geld in te zamelen voor Oekraïne.
 
Lina en Golovchenko organiseren een reeks concerten in verschillende Nederlandse steden onder de veelzeggende naam Ademsteun. Het refereert aan de lange adem die we nodig zullen hebben om Oekraïne te helpen herstellen. Samen met lokale koren en groepen bieden ze een avondvullend programma, waarvan de opbrengst volledig naar kleinschalige Oekraïense hulpinitiatieven gaat.
In Haarlem wilde De Groenmarktkerk graag mee werken aan dit muzikale initiatief en biedt kosteloos haar podium aan. Lina en Golovchenko hebben voor deze avond onder andere uitgenodigd Haarlem Voices, het Haarlems Studentenkoor, Gadjo Orkestra en Wereldkoor Haarlem. Oekraïense vluchtelingen en hun gastgezin worden speciaal uitgenodigd om deze avond (gratis) bij te wonen.

Steun voor dagelijkse maaltijd
Tatiana Lina: “Met zang, met je adem, steun bieden is een eenvoudige maar fantastische manier om onze krachten te bundelen. Door onze Oekraïense contacten hebben we direct contact met belangrijke lokale Oekraïense hulporganisaties. Eén van de initiatieven die met het concert worden gesteund is de sterrenkok Levgen Klopotenko (de Oekraïense Jamie Oliver). Hij verzorgt dagelijks honderden gratis maaltijden in Lviv. En verspreidt ze onder vluchtelingen, militairen en mensen die in de metrostations verblijven. Ook gaat een deel van de opbrengst naar een noodvoedseldienst in Kiev, die brood bakt, medicijnen en voedsel rondbrengt aan ondergedoken families."

Zeer afwisselend
Maryana Golovchenko: “Ademsteun is een avond waar iedereen welkom is. Je kan om half acht komen en de hele avond blijven, maar je mag ook in- en uitlopen tussen de verschillende optredens. We zingen mooie Oekraïense liedjes uit mijn jeugd. Maar ook heel veel andere muziek: prachtig klassiek en volkse melodieën uit verschillende landen. Superafwisselend eigenlijk door de verschillende groepen. En de opzwepende muziek van balkanband Gadjo Orkestra is heel aanstekelijk!”  
Voor meer informatie of vragen
over Ademsteun Haarlem: Hesje Andersson
mail of whatsapp: 06-23036210
Contact
bottom of page